Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken

zorgverzekering vergelijken

zorgverzekering vergelijken

Elk jaar zo rond 15 november moeten alle zorgverzekeraars hun zorgpolissen en tarieven klaar hebben. Vanaf deze datum kun je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Je zorgverzekering vergelijken is heel zinvol je kunt een veel betere dekking voor je huidige situatie verkrijgen en/of veel lagere kosten en zodoende veel geld besparen. Je dient wel je huidige zorgverzekering voor 31 december te hebben opgezegd. Vervolgens heb je tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken en af te sluiten.

Wordt je 18 jaar dan dien je ook tussentijds een eigen zorgverzekering af te sluiten. Dit kan dus gedurende het lopende zorgjaar plaatsvinden in plaats van alleen vanaf 15 november tot 31 januari.
Allevergelijksites.nl heeft voor jou de beste zorgverzekering vergelijkingssite uitgezocht zodat je gelijk kunt beginnen met zorgverzekering vergelijken. Als je overstapt van zorgverzekering, voor 31 december dan zal de nieuwe zorgverzekeraar je huidige zorgverzekering voor je opzeggen, daar hoef je zelf dus niet voor te doen!
Welke stappen zijn er bij het vergelijken van je zorgverzekering?

Zorgverzekering vergelijken houdt in dat je nadenkt over de onderstaande zaken:

• Bepaal de hoogte van het eigen risico
• Al dan niet een aanvullende tandarts verzekering
• Fysiotherapie nodig?
• Bril of lenzen nodig?
• Verzekerd in het buitenland?
• Heb je behoefte aan alternatieve geneeswijzen?
• Psychologische hulp?

Hoogte eigen risico

Het eigen risico is in 2015 minimaal 375 euro en maximaal 875 euro. Hoe hoger je het eigen risico zet, des te lager wordt de maandelijkse te betalen premie voor de zorgpolis. Als je veel zorg nodig denkt te hebben dan is een lage eigen risico bedrag wellicht verstandig. Als je kerngezond bent en eventueel toch de extra kosten op zou kunnen vangen dan is een hoger eigen risico wellicht een interessante optie.

Aanvullende tandartsverzekering

Je kunt ervoor kiezen om je niet te verzekeren voor de tandarts kosten. Dit is zeker interessant als je bijna nooit iets hebt bij de tandarts. De controle kosten wegen dan niet op tegen de extra kosten van de aanvullende tandartsverzekering. Heb je regelmatig gaatjes of andere tandproblemen, of hebben de kinderen wellicht een beugel nodig dan is een aanvullende tandartsverzekering een zinvolle overweging

Fysiotherapie

Veel mensen nemen een aanvullende verzekering voor fysiotherapie omdat ze verwachten deze kosten in het komende zorgjaar tegen te komen. Bepaal voor jezelf hoeveel behandelingen je in een jaar nodig denkt te hebben en pas de verzekering hier op aan. Er is geen zorgverzekeraar die alle behandelingen ongelimiteerd vergoedt dus kijk goed welke verzekering hiervoor goed uit de bus komt.

Bril of lenzen

Veel mensen dragen al lang of zelfs hun hele leven een bril. Voor deze groep geldt dat het het overwegen waard is om een aanvullende verzekering af te sluiten die een vergoeding geeft wanneer men een nieuwe bril aanschaft. Dit mag veelal eens in de twee of drie jaar en de vraag is dan hoeveel de verzekering bijlegt. Dit kan 50 euro zijn of 200 of meer maar hoe hoger de vergoeding hoe hoger ook de maandelijks te betalen zorgpremie

Verzekerd tegen ziektekosten in het buitenland

Als je niet of bijna nooit in het buitenland komt is een aanvullende verzekering voor ziektekosten in het buitenland overbodig. Maar mocht je veelvuldig in het buitenland vertoeven dan is een extra verzekering hiervoor wederom het overwegen waard. De basisverzekering dekt wel de meeste kosten die hiermee gepaard gaan maar alleen volgens de Nederlandse maatstaven. Als de kosten in het desbetreffende land veel hoger zijn, moet je dit zelf bijbetalen, tenzij je dus een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

Alternatieve geneeswijzen

Er zijn mensen die niet voldoende baat hebben bij de reguliere geneesmiddelen of deze niet willen gebruiken. Deze groep kiest daarom voor alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen en hiervoor kun je je aanvullend laten verzekeren. Deze kosten worden namelijk niet gedekt door de basisverzekering.

Psychologische hulp nodig in het komende zorgjaar?

Steeds meer mensen maken gebruik van een psycholoog. Het zijn hierbij vooral de hoger opgeleiden die een beroep doen op een psycholoog. Hulp van een psycholoog zit niet in het basispakket en als je hier veelvuldig gebruik van maakt is een aanvullende verzekering hiervoor een goede optie.
Als je over bovenstaande punten even nadenkt dan is zorgverzekering vergelijken een koud kunstje en kun je gemakkelijk en snel op zoek naar de beste zorgverzekering voor jouw situatie. Vind de goedkoopste zorgverzekering of de beste zorgverzekering eenvoudig via de beste zorgverzekering vergelijkingssite.

Direct zorgverzekering vergelijken:

Zorgverzekering vergelijken?

Vergelijk en bespaar tot wel 370 Euro

Vergelijk nu

2014-2015 Independer Zorg 500x500 Sharon II

Zorgverzekering vergelijken?

Vergelijk en bespaar tot wel 370 Euro

Vergelijk nu

2014-2015 Independer Zorg 500x500 Sharon II